Ontslag?

Wij staan voor je klaar

Activation Model

../img/beeld/16-9.png

Koop ons product nu!

Er staat een mooi aanbod voor je klaar.

Gin is een sterke geestrijke of alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen (of sleedoornbessen in het geval van sleedoorngin), krijgt hij zijn specifieke smaak.

Nu kopen

Gin stamt rechtstreeks van jenever af. Reeds in de middeleeuwen werd in de Lage Landen op kleine schaal een op jenever lijkende drank gemaakt. Professor Franciscus de le Boë Sylvius zou omstreeks 1650 een destillaat gestookt hebben dat hij genièvre of genova noemde.

../img/beeld/16-9.png

+Combikorting met Tonic

De cocktail werd in de achttiende eeuw geïntroduceerd in het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie.

€15,00 per maand, jaarlijks

Archive Model

per pagina
../img/beeld/16-9.png

Brut is een aanduiding voor een droge champagne

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost

../img/beeld/16-9.png

Brut is een aanduiding voor een droge champagne

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost

../img/beeld/16-9.png

Brut is een aanduiding voor een droge champagne

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost

../img/beeld/16-9.png

Brut is een aanduiding voor een droge champagne

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost

Article Model

Brut is een aanduiding voor een droge champagne

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost. Die "dosage" wordt uitgedrukt in grammen suiker per liter. Brut duidt op een dosage van minder dan 15 gram per liter.

../img/beeld/16-9.png

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost. Die "dosage" wordt uitgedrukt in grammen suiker per liter. Brut duidt op een dosage van minder dan 15 gram per liter.

  1. Bescherm door de Franse wet
  2. Gezoet door (riet)suiker
  3. Bescherm door de Franse wet
"Klantgerichtheid staat hoog in ons vaandel."

3 reacties

../img/beeld/1-1.png
Luke Skywalker

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Dolor quaerat nemo illum non nulla, officiis debitis perferendis in dolore quisquam vel laudantium ratione sequi suscipit provident dolorum odit veritatis omnis?

../img/beeld/1-1.png
Luke Skywalker

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Dolor quaerat nemo illum non nulla, officiis debitis perferendis in dolore quisquam vel laudantium ratione sequi suscipit provident dolorum odit veritatis omnis?

../img/beeld/1-1.png
Luke Skywalker

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Dolor quaerat nemo illum non nulla, officiis debitis perferendis in dolore quisquam vel laudantium ratione sequi suscipit provident dolorum odit veritatis omnis?

Buttons

Case Model

De malolactische gisting van Champagne

Na de al dan niet gebruikte tweede (malolactische) gisting in het voorjaar heeft men de stille droge basiswijn voor de assemblage van de champagne verkregen.

../img/beeld/16-9.png

"Grote champagnehuizen als Charles Heidsieck en Veuve Clicquot zweren bij de melkzure gisting."

Niet ieder huis laat die tweede gisting gebeuren. Door de jonge wijn te koelen wordt de van nature optredende tweede gisting voorkomen. De malolactische gisting geeft de wijn meer structuur en karakter, wanneer de wijn gekoeld wordt of van zeer rijp fruit wijn is gemaakt blijft de malolactische gisting achterwege.

De wijn is dan fruitiger. Het is aan de assembleurs en de keldermeesters om daarover te oordelen. Zij zullen de door de jaren gekoesterde "stijl" van het huis willen handhaven. De champagne is immers geen natuurproduct maar het resultaat van zorgvuldige vinificatie.

../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png

De assemblage

In het voorjaar na de oogst begint de bereiding van de champagne. De beroemde monnik Dom Pérignon is vermoedelijk de eerste die champagne maakte volgens deze specifieke bereidingswijze die werd omgeschreven als procedé méthode champenoise.

Deze monnik was keldermeester van de abdij van Hautvillers en ontwikkelde de kunst aan het eind van de 17e eeuw. Verschillende wijnen uit verschillende jaren worden geassembleerd (gemengd) tot een cuvée en worden daarna gebotteld. Soms wordt een wijn van één bepaald jaargang gebotteld. Dit is dan een millésime.

../img/beeld/16-9.png

Fles met tijdelijke kroonkurk

Voordat de fles met een tijdelijke kroonkurk, soms gebruikt men nog een echte kurk die met een beugel wordt vastgehouden, wordt afgesloten, wordt er een beetje liqueur de tirage (een mengsel van suiker of rietsuiker (24 g/l), belegen wijn en gist) bij gedaan.

Binnen acht tot tien weken voltrekt zich de prise de mousse, de gisting op de fles. In de fles heeft zich koolzuur gevormd dat zorgt voor een bruisende wijn. De gistcellen sterven af en vallen uiteen, waardoor ze de wijn in het algemeen geuriger, rijper en voller van smaak maken.

Bekijk project ›

Contact Model

../img/beeld/16-9.png

Hoe kunnen we je helpen?

We staan je graag te woord.

Stel je vraag

Veelgestelde vragen

  • Wat is Champagne?
  • Welke druiven worden gebruikt voor Champagne?
  • Hoe werkt het tijdens het oogsten?
  • Wat gebeurt er tijdens de eerste gisting?

Direct contact opnemen

Via e-mail

Stuur ons een e-mail via hallo@onstuimig.nl

Bel ons

033-4610380, voor alle vragen over Onstuimig

Mail ons je vraagstuk

Stuur ons een e-mail via hallo@onstuimig.nl

Bel ons voor een afspraak

033-4610380 en vraag naar Ralph

Form Model

Form fields

Grid Model

container

container narrow

container mini

column

column

column

column

column

column

column

column

column

column

column narrow

column

../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png

Icons + button sizes

is-text-size-1

is-text-size-2

is-text-size-3

is-text-size-4

is-text-size-5

is-text-size-6

is-text-size-7

is-text-size-8

is-text-size-9

is-text-size-10

is-text-size-11

is-text-size-12

is-text-size-1

is-text-size-2

is-text-size-3

is-text-size-4

is-text-size-5

is-text-size-6

is-text-size-7

is-text-size-8

Navigation Model

Press Release Model

Brut is een aanduiding voor een droge champagne

De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost. Die "dosage" wordt uitgedrukt in grammen suiker per liter. Brut duidt op een dosage van minder dan 15 gram per liter.

In het voorjaar na de oogst begint de bereiding van de champagne. De beroemde monnik Dom Pérignon is vermoedelijk de eerste die champagne maakte volgens deze specifieke bereidingswijze die werd omgeschreven als procedé méthode champenoise. Deze monnik was keldermeester van de abdij van Hautvillers en ontwikkelde de kunst aan het eind van de 17e eeuw. Verschillende wijnen uit verschillende jaren worden geassembleerd (gemengd) tot een cuvée en worden daarna gebotteld. Soms wordt een wijn van één bepaald jaargang gebotteld. Dit is dan een millésime.

../img/beeld/16-9.png

Voordat de fles met een tijdelijke kroonkurk, soms gebruikt men nog een echte kurk die met een beugel wordt vastgehouden, wordt afgesloten, wordt er een beetje liqueur de tirage (een mengsel van suiker of rietsuiker (24 g/l), belegen wijn en gist) bij gedaan. Binnen acht tot tien weken voltrekt zich de prise de mousse, de gisting op de fles. In de fles heeft zich koolzuur gevormd dat zorgt voor een bruisende wijn. De gistcellen sterven af en vallen uiteen, waardoor ze de wijn in het algemeen geuriger, rijper en voller van smaak maken.

Product Model

Pinot meunier Champagne, per fles -40%

Limited Edition, Losse fles 700ml, oogstjaar 2018

../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png
../img/beeld/16-9.png

Een belangrijk kenmerk is de opbrengst die beter is dan Pinot noir, de andere blauwe druif die voor champagne gebruikt wordt. De vroegrijpe druif is verder winterhard en bestand tegen voorjaarsvorst.

Dit alles maakt hem een ideale druif voor het noorden van Frankrijk. De druif, die een DNA verwantschap lijkt te hebben met de pinot noir, pinot blanc en de pinot gris, geeft mooi zuur en veel fruit.

Een belangrijk kenmerk is de opbrengst die beter is dan Pinot noir, de andere blauwe druif die voor champagne gebruikt wordt. De vroegrijpe druif is verder winterhard en bestand tegen voorjaarsvorst. Dit alles maakt hem een ideale druif voor het noorden van Frankrijk. De druif, die een DNA verwantschap lijkt te hebben met de pinot noir, pinot blanc en de pinot gris, geeft mooi zuur en veel fruit.

De wijn van de drie verschillende voor champagne gebruikte druivenrassen ondergaat een verschillende rijping waarbij de pinot meunier niet bijdraagt aan de harmonische rijping. In de duurdere champagnes, wijnen die bedoeld zijn om lang op vat en tijdens de prise de mousse in de fles op gist te rijpen, vindt men dan ook weinig of geen pinot meunier.

De meeste champagnehuizen zijn trots op hun pinot noir en chardonnay maar ook de pinot meunier, de minst gewaardeerde druif, kan bijdragen aan fruitige en harmonisch geassembleerde champagne. Champagnes met een hoog aandeel pinot meunier zijn in de 21e eeuw in de prijzen gevallen bij proeverijen.

Radius Model

Rhythm Model

Shades Model

alpha
.
10
.
20
.
40
.
60
.
80
.
100
.
110
.
120
.
130
.
140
bravo
.
10
.
20
.
40
.
60
.
80
.
100
.
110
.
120
.
130
.
140
charlie
.
10
.
20
.
40
.
60
.
80
.
100
.
110
.
120
.
130
.
140
delta
.
10
.
20
.
40
.
60
.
80
.
100
.
110
.
120
.
130
.
140
echo
.
10
.
20
.
40
.
60
.
80
.
100
.
110
.
120
.
130
.
140
gray
.
10
.
20
.
40
.
60
.
80
.
100
.
110
.
120
.
130
.
140
states
.
success
.
info
.
warning
.
error
.
black
.
contrast

Spacing Model

px

px-0

px-1

px-2

px-3

px-4

px-5

px-6

px-7

px-8

px-9

px-10

py

py-0

py-1

py-2

py-3

py-4

py-5

py-6

py-7

py-8

py-9

py-10

p

p-0

p-1

p-2

p-3

p-4

p-5

p-6

p-7

p-8

p-9

p-10

Widths

0

auto

10

20

33

40

50

60

66

75

80

100

Table Model

Death Star
100km diameter
1.7m military, 400k droids
Millennium Falcon
20m diameter
Han Solo, Unkar Plutt

Text Model

is-text-size-0 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-1 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-2 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-3 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-4 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-5 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-6 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-7 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-8 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-9 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-10 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-11 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-12 De term is door de Franse wet beschermd.

is-text-size-0 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-1 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-2 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-3 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-2 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-5 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-6 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-7 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-8 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-9 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-10 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-11 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.

is-text-size-12 De term is door de Franse wet beschermd. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost.